Ga naar de inhoud

Gezonde kinderopvang

Elk kind verdient een gezonde start!

Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om kinderen een gezond voorbeeld te geven als het gaat om eten en bewegen. Dit is namelijk essentieel voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Hoe eerder kinderen gezond gedrag aanleren hoe beter. Ze hebben daar hun leven lang profijt van. Kinderen die gezond eten en voldoende bewegen, zijn minder vaak ziek, kunnen zich beter concentreren, zitten lekkerder in hun vel en hebben een kleinere kans op overgewicht.

 

Gezonde kinderopvang is samen werken aan gezond opgroeien. Want elk kind verdient een gezonde start. Gezonde kinderopvang ondersteunt kindercentrum Zus & Zo met een praktische aanpak en scholing. Wij hebben een coach gezonde kinderopvang en al onze medewerkers zijn geschoold.

 

Kinderen zijn in de groei en hebben eten en drinken nodig met voldoende energie en voedingsstoffen. We volgen de richtlijnen van het voedingscentrum en kiezen uit de producten uit de schijf van vijf. Variatie en regelmaat is belangrijk. Wij hanteren vaste eettijden en variëren met het aanbod.

 

Het vieren van verjaardagen en feestelijke gebeurtenissen doen de pedagogisch medewerkers met aandacht en veel enthousiasme. Wij geven ouders mee dat ook een gezonde traktatie als een feestje gezien wordt. Bij sommige feestdagen maken we een uitzondering. Het uitgangspunt blijft wel dat dit zo gezond mogelijk is en bij kinderen jonger dan vier jaar wordt dit altijd in overleg met ouders gedaan.