Ga naar de inhoud

Kinderdagverblijf 0 tot 4 jaar

Voor sommige kinderen/gezinnen betekent de start op het kinderdagverblijf een eerste ervaring met opvang elders dan thuis. De gediplomeerde pedagogisch medewerkers hebben oog voor de eventuele spanning die daarbij kan komen kijken en dragen zorg voor een gezellige, huiselijke sfeer op de groep. Zij zullen er alles aan doen om uw kind een fijne tijd op het kinderdagverblijf te bieden.

 

Een kind moet zich veilig voelen, gezien en gehoord worden om te durven experimenteren en leren. Onze prioriteit ligt daarom in de eerste plaats bij het bieden van een veilig en geborgen gevoel aan ieder kind. Spelenderwijs wordt de ontwikkeling van de kinderen gestimuleerd. Wij bieden kinderen de kans om nieuwe ervaringen op te doen en te oefenen in een veilige omgeving. Alle kinderen ontwikkelen in hun eigen tempo, een volgende stap wordt gezet als hij of zij daar aan toe is. Onze pedagogisch medewerkers hebben zicht op het individuele kind. Ze bieden de ondersteuning, maar soms ook de ruimte dat een kind nodig heeft om te ontwikkelen en zelfstandig te worden. Maar bovenal maken we van iedere dag een feestje!

 

Onze lokalen zijn gezellig ingericht en sluiten aan bij de belevingswereld van de kinderen. Er is ruimte voor vrij spel en we bieden activiteiten aan. De activiteiten worden themagericht aangeboden volgens het VVE programma Uk en Puk. De pop Puk is een vriendje van de kinderen en hij doet gezellig mee met de kinderen op de groep. We werken met vaste dagprogramma’s en rituelen, die voor herkenning en veiligheid zorgen. Buiten spelen vinden wij erg belangrijk, wij gaan dan ook, als het weer het enigszins toelaat, iedere dag naar buiten. We beschikken over een speel- en ontdektuin waar de kinderen heerlijk en veilig kunnen spelen.

 

Groepen

Op het kinderdagverblijf hebben wij drie groepen:

 

Knabbel & Babbel                    Woezel & Pip                    Pim & Pom

0 – 30 maanden                       0 – 30 maanden              24 – 48 maanden