Ga naar de inhoud

Peuteropvang

Naast kinderopvang bieden wij ook peuteropvang aan. De peuters worden op een leuke, speelse en leerzame manier voorbereid op de basisschool. De peuters bezoeken de opvang een aantal vaste dagdelen per week.

 

Onze lokalen zijn uitdagend en ontwikkelingsgericht ingericht. Er zijn diverse hoeken gecreëerd waar de kinderen kunnen spelen. Zo is er bijvoorbeeld een huishoek en een bouwhoek. Daarnaast hebben we een aparte buitenruimte voor de kinderen, iedere dag spelen we buiten! Er is ruimte voor vrij spel en we bieden activiteiten aan. De activiteiten worden themagericht aangeboden volgens het VVE programma Uk en Puk. De thema’s sluiten aan bij de belevingswereld van de peuters en zijn altijd goed zichtbaar in onze klaslokalen. We werken met vaste dagprogramma’s en rituelen, die voor herkenning en veiligheid zorgen.

 

Onze peuteropvang bestaat uit een peuterplusgroep en een voorschool. Het verschil tussen deze groepen zit voornamelijk in de afnamemogelijkheden. Daarnaast bestaat bij de peuterplusgroep de mogelijkheid om te combineren met kinderopvang. Indien u behoefte heeft aan een combinatie van peuteropvang en kinderdagverblijf, kijken wij graag samen naar de mogelijkheden.

 

Groepen

Peuterplusgroep:                                                                                                  
Tijden:                          8:30 uur – 12:30 uur
Afname:                       8 of 16 uur
maandag & donderdag en/of dinsdag & vrijdag

Voorschool:
Tijden:                         8:30 uur – 12:30 uur
Afname:                       16 uur
maandag, dinsdag, donderdag & vrijdag